מדינת ישראל , משרד החינוך מדינת ישראל , משרד החינוך
מדינת ישראל, משרד החינוך
משרד החינוך
מחוז דרום

זה"ב נגישות ואורח חיים

share
שתפו עמוד:
זה"ב נגישות ואורח חיים

החינוך לזהירות ובטיחות בדרכים הינו צורך קיומי שמטרתו להביא לשינוי בנורמות ובדפוסי ההתנהגות של התלמידים והקהילה, לשמירה על בטיחותם האישית והסביבתית.

מערכת החינוך בישראל רואה בחינוך לזה"ב משימה לאומית שמטרתה שמירה על חיי אדם, מניעת תאונות בכלל ותאונות דרכים בפרט, חינוך להתנהגות בטיחותית וסובלנית המכבדת את בני-האדם ואת חוקי המדינה.

אגף זה"ב נגישות ואורח חיים בטוח מטפח תרבות של התנהגות בדרכים, פיתוח מודעות, אכפתיות ואחריות אישית, יחס של כבוד לחיי אדם ושאיפה למניעת תאונות דרכים. הוא גם אמון על הוראה משמעותית, עדכנית, רלוונטית, רציפה ושיטתית בנושא זהירות ובטיחות בדרכים של כלל הלומדים תוך שאיפה למצוינות ולמקצועיות.

התוכנית משולבת במערכת החינוך בכל שכבות הגיל, החל מגני הילדים ועד לעל- יסודי, גם בלימודים לקראת תעודת הוראה במכללות. החינוך לבטיחות בדרכים כולל היבטים מעשיים, כגון הצבת משמרות זה"ב, הנחיית התלמידים כיצד לחצות כבישים, בניית מעטפת בטיחות פיזית מיטבית, וכולל גם לימוד תיאורטי של הנושא באמצעות תוכניות לימודים שונות, "מעטפת הבטיחות האישית". הוראה זו עוסקת בלימוד התיאורטי ובתוכניות הלימודים המשולבות במערכת. מטרת הוראה זו היא להנחות את מנהלי מוסדות החינוך ואת עובדי ההוראה אלו תוכניות לימוד חובה עליהם לשלב במערכת השעות של התלמידים, ובאיזה אופן, ואלו תוכניות תוספתיות קיימות במערכת להעשרה.

מטרות התוכנית

  • רכזי זה"ב יבנו תלב"ס בזה"ב במטרה לחנך ולהקנות כלים לתרבות של התנהגות נבונה בדרכים.
  • בבתי הספר היסודיים בכיתות א' ו-ה' תילמדנה התוכניות "ללמוד תנועה" ו"עצמאים בשטח", כשעה שבועית במערכת.
  • בבתי הספר העל יסודיים בכיתה י' תילמד התוכנית "חינוך תעבורתי" כשעה שבועית במערכת, בסיום תהליך הלמידה התלמידים יבחנו במבחן תיאוריה.
  • רכזי הזה"ב והמורים ישלבו את התחום במקצועות הלימוד השונים כגון: תקשוב, שפה, פיסיקה, כשורי חיים, אנגלית, מתמטיקה, מפתח הל"ב ועוד.
  • היענות בתי ספר לקול קורא לבתי ספר מקדמי זה"ב.

בעלי תפקידים