משולחנה של מנהלת המחוז
-
מחר, חמישים ימים לאחר יום הכיפורים, יחול חג הסיגד, שנחוג על ידי בני העדה האתיופית, קהילת ביתא ישראל. החג נושא עמו ערכים של רוחניות, התחדשות והעמקת הקשר לארץ ישראל ולמסורת היהודית. זהו חג של תפילה, הודיה, תקווה ואחדות, המחבר לערכי המסורת ומסמל את השאיפה לחיים שלמים ומשמעותיים בארץ ישראל.
במוסדות החינוך שלנו, חג הסיגד הפך בשנים האחרונות ליום חגיגה צבעוני וססגוני, בו משולבים מנהגים ומסורת עם מאכלים, מוזיקה אותנטית יחודית והיכרות מעשירה עם תרבות יהודי אתיופיה. כל אלו לצד למידה על ההיסטוריה של יהדות אתיופיה, מנהיגיה ומאבקיה. ציון החג במוסדות החינוך הוא הזדמנות לחינוך רב-תרבותי, לערכים של כבוד הדדי ולחיזוק האחדות בחברה הישראלית.
איחוליי לחג סיגד שמח,
מלקם יסגד בהלמירי נבון
מנהלת המחוז -
משפחות רבות של תלמידים וצוותי הוראה מתמודדות עם היעדרות מתמשכת של אחד מבני המשפחה הגרעינית, המשרתים בכוחות הביטחון ובצבא, במילואים או בשירות קבע.
לצד החרדה והדאגה הבלתי פוסקת לשלומם, לנוכח מלחמת "חרבות ברזל" והאירועים הביטחוניים הפוקדים את מדינת ישראל, נדרש המבוגר שנותר בבית לשמור על התא המשפחתי, על שגרה בריאה, לייצר תחושה של ביטחון ולשמש עוגן לילדים ולמתבגרים.לאורך תקופה מורכבת זו שבה חוות המשפחות תחושות של חוסר וודאות, משתדלים צוותי החינוך לתמוך בתלמידים ובאנשי הצוות שלהם ולשמש מקור של בטחון עבורם. בכוחה של השגרה במוסד החינוך לספק לבני משפחות המגויסים תחושת קביעות ויציבות.
מתוך האתגר הזה, גיבש משרד החינוך עקרונות למתן מענה ייחודי לתלמידים ולצוותים אלו, הזקוקים לנוכחות ולתמיכה, לחיזוק תחושת הביטחון והחוסן הנפשי.
אני מבקשת לרענן בפניכם את המסמך שגיבש משרדנו ולהמשיך ליישם את הפעולות המוצעות בו, ובתוך כך קיום שיחות אישיות, בניית תכנית תמיכה הכוללת מענים רגשיים טיפוליים, קשר עם ההורה שנותר בבית, הוקרה לתלמיד ולמשפחתו, בניית רשת תמיכה קהילתית בהובלת הנהגת ההורים, הקמת מערך התנדבות ועוד
המלחמה לא תמה ותמיכת צוותי החינוך בתלמידים ובעמיתינו עודה נדרשת. עלינו להמשיך להיות המשענת החזקה והבטוחה עבורם, זוהי משימה לאומית שעלינו לתחזק עד שיבואו ימים טובים מאלה.בתקווה שישובו כולם לביתם, בבריאות ובביטחון.
בברכה,
מירי נבון
מנהלת המחוז