מדינת ישראל , משרד החינוך מדינת ישראל , משרד החינוך
מדינת ישראל, משרד החינוך
משרד החינוך
מחוז דרום

תוכנית דרום כחולבן

share
שתפו עמוד:
תוכנית דרום כחולבן

דרום כחולבן

הימים הלאומיים והמועדים שיחולו במהלך החודשים ניסן-סיון תשפ"ד (מאי-יוני 2024) – יום הזיכרון לשואה ולגבורה, יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה, יום העצמאות ה- 76 למדינת ישראל, יום ירושלים ויום האחדות - יצוינו במערכת החינוך כמו בכל שנה, אולם התכנים החינוכיים והתוכניות הפדגוגיות יושפעו מאירועי ה-7 באוקטובר וממלחמת "חרבות ברזל".

"תוכנית דרום כחולבן" הינה תוכנית שמטרתה להוביל סדר יום ערכי ייחודי בשנה זו, במיקוד תוכן ועשייה בחודש התקומה בו נציין את הימים  לאומיים. שנת תשפ"ד אינה דומה לשנים קודמות. הימים הלאומיים הניצבים לפנינו מחייבים אותנו לפעול אחרת, לפעול ברוח התקופה ולהוות כוח שמעצב את פני החברה הישראלית. בראש ובראשונה המטרה היא להתאגד ולקרוא: הננו - יחד לתקומת ישראל, לזקוף קומה ולהפעיל את כוחות הריפוי של מערכת החינוך באיחוי שברים למען תקומת ישראל ולקחת חלק פעיל ומשפיע על כתיבת פרק בהיסטוריה הלאומית עכשווית שלנו.

גם בתוכנית זו נמשיך וניתן ביטוי לרוח המחוזית שמעצבת את כלל העשייה שלנו: לחבר. לשתף. להנהיג.

לתוכנית קדם כנס בו הציג רם זהבי, מנהל המחוז, בפני מנהלי מוסדות החינוך את המחויבות המנהיגותית כמנהיגי חינוך. בכנס התארחו אנשי חינוך המהווים בסיפורם ובעשייתם מקור השראה לכולנו, ענבר דוידוב, קרן קוך ואיל דבורי. כאנשי חינוך שאירועי ה-7 באוקטובר השפיעו מאוד על חייהם ועשייתם, שיתפו אותנו האורחים בסיפורם האישי בזיקה לאדם, מקום וקהילה.

נרכין ראש ונחבק את המשפחות שאיבדו את היקר להן מכל, נעטוף את הקהילות שחוו את האסון מקרוב ונלווה אותן עד לשובן הביתה, נייחל להחזרת כל החטופים והחטופות, ונישא תפילה להחלמתם של הפצועים ולשובם בשלום של כוחות צה"ל והביטחון.

זהו צו השעה של המנהיגות החינוכית לפעול על יסודות של זהות, שייכות וייעוד – לתת מקום לכאב העצום שפקד אותנו, לנסות לאחות את השברים באמצעות עשייה ומעורבות, לחזק את הגאווה המקומית והלאומית ולהיות שותפים לכתיבת פרק התקומה והתקווה של מדינת ישראל. יחד ננצח!

מוזמנים לשתף תוכניות ותוצרים בדוא"ל.

השקת התוכנית

  • דרום כחולבן: סרטון פתיחה

  • חזון דרום כחולבן

  • כנס הפתיחה

יום השואה

אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה מצוינים בשנה זו במדינת ישראל וברחבי העולם כולו, תחת הרושם הנוכח של אירועי השבעה באוקטובר.

חיי השעה מתערבבים עם חיי עולם. מראות, סיפורים, תיעוד, ותחושת האיום הקיומי, מחזירים את כולנו לחוויה נוכחת של זיכרון השואה ומוראותיה. 

אנחנו, דור התקומה, גדלנו וצמחנו לתוך מציאות בה מדינת ישראל הינה מציאות נוכחת ועובדה קיימת.
אנחנו דור התקומה, נצר לדור שורדי השואה, התחנכנו לזכור ולא לשכוח. והזיכרון הזה הוא תשתית החינוך, וחובת החברה הישראלית כולה. 

חץ  להמשך קריאה - דבר מנהל המחוז

יום הזיכרון

ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה - תשפ"ד.
מחוז דרום מרכין ראש ומחבק את כל משפחות השכול.
"השנה התרחבה משפחת השכול כשמסביבה מעגל של חברה קרועה מכאב ומדממת. מאות משפחות נוספו למעגל - מהעיר, מהכפר, מהחברה הבדואית, הדרוזית, דתיים, חילוניים, נשים וגברים, צעירים ומבוגרים, מכל סוגי הישוב, בכל רחבי הארץ. מיטב בנינו, תלמידינו, שנפלו על הגנת המולדת, חונכו על ערכים שהנחלתם להם"

יהיה זכרם ברוך.

יום ירושלים

יום ירושלים מציין את אחד הרגעים המרגשים והמשמעותיים ביותר בהיסטוריה שלנו. ביום זה, כ"ח באייר בשנת תשכ"ז (1967), שוחררה ירושלים העתיקה במלחמת ששת הימים ושבה לחיקו של העם היהודי.
שנים קודם לכן, הכריז דוד בן גוריון על ירושלים כבירת ישראל בנאומו בכנסת ב-13 בדצמבר 1949 ירושלים אינה רק מקום פיזי, אלא סמל רוחני והיסטורי המלווה את העם היהודי לאורך אלפי שנים מקדמת דנא, ירושלים הייתה מרכז דתי ותרבותי, מקום בו עמד בית המקדש ומהווה את ליבה של ההוויה היהודית. כיוון התפילה של כל יהודי בעולם מופנה לעיר הזו, והזיכרון שלה נשמר בתפילות, בשירים ובחלומות לאורך כל הגלות. "אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני", אומרים היהודים בחתונתם, זיכרון אשר מהדהד בעוצמה לאורך הדורות.

חץ  להמשך קריאה - דבר מנהל המחוז